Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

؎ Dijelovi lule ؎ Oblici lula ؎ Klasični oblici lula ؎ Izrada lule od vrijesa ؎ Autopsija lule ؎ Datiranje Peterson lula ؎ Savinelli ؎ Stanwell ؎ Jeftine kineske lule ؎ Rječnik lulaških riječi

Lule za pušenje duhana

Dijelovi lule

Osnovni dijelovi lule Hrvatski i engleski nazivi osnovnih dijelova suvremenih lula za pušenje. Kada govorimo o lulama, prvo je potrebno poznavati posebne stručne termine.
Više →

Oblici lula

Standardni oblici lula Neki od najčešćih oblika lula su:
Bent Billiard - Najpoznatiji oblik među savijenim lulama i zasigurno prva savijena lula koju ćete kupiti. Glava lule jednaka je glavi ravnog Billiarda, a vrat lule leži pod kutom od, u prosjeku, 45° u odnosu na glavu lule...
Više →

Klasični oblici lula

Klasični oblici lula Predstavit ću vam klasičnih oblika lula. Ako ste se odlučili za kupovinu nove lule, a ne znate kakav bi vam oblik najbolje "pristajao", ovdje u ovom članku napisan vam je kratak opis pojedinih klasičnih oblika lule...
Više →

Prikaz izrade lule od vrijesa

Izrada lule od briara Mala fotoreportaža u nastavcima kojom pipemaker Domagoj Telišman prikazuje izradu lule od vrijesa po pojedinim fazama. Od sirove klocne do konačne lule.
Više →

Autopsija lule

Presjek lule Može li lula vječno trajati, ili joj je životni vijek, kao i svima nama ipak ograničen? Odgovor je: i jedno, i drugo. Često smo upozoravali početnike da moraju vrlo oprezno postupati sa svojim lulama.
Više →

Datiranje Peterson lula

Peterson lula Istorija Irske je bogata i u njoj ima mnogo toga čime čovek može da se ponosi. U njoj se prepliću sukobi, porodične, rasne i religijske tradicije. Nijedna druga zemlja se ne može ni porediti sa njom u ovome. Ali prvih nekoliko milenijuma irske istorije nemaju nikakav značaj za ovaj vodič kroz datiranje.
Više →

Savinelli

Savinelli lula Povijest Savinellija seže u 1876. godinu, kada je Achille Savinelli otvorio jednu od prvih trgovina na svijetu koja se bavila prodajom lula i pribora za pušenje. Ista trgovina i danas je na prvotnoj lokaciji u centru Milana. Trgovina je uskoro postala okupljalište ljubitelja lula i duhana, koji su redovito razmjenjivali mišljenja i dojmove.
Više →

Stanwell

Stanwell lula Godine 1942. proizvodnja lula od danske bukve se odvijala u skromnim uvjetima u malom gradiću Zealandu. U to doba, bilo je praktički nemoguće uvesti lule od vrijesa preko tradicionalnih dobavljača iz Engleske i Francuske. Tada se počela razvijati tvornica Stanwell.
Više →

Jeftine kineske lule

Ružino drvo lula Ovo su neka moja iskustva sa kineskim lulama i saznanja o njima koja bih želio podijeliti sa početnicima koji možda razmišljaju da si kupe jeftinu kinesku lulu za ulazak u lulaški svijet.
Više →

Rječnik lulaških riječi

Rječnik lulaških riječi Englesko - hrvatski rječnik lulaških riječi. Kao i kod svakog specijaliziranog "lifestyle" područja, tako i kod pušenja lule postoji poseban žargon. Ovdje možete naći kratak englesko-hrvatski rječnik lulaških pojmova. Više →