Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

؎ Dijelovi lule ؎ Oblici lula ؎ Klasični oblici lula ؎ Izrada lule od vrijesa ؎ Autopsija lule ؎ Datiranje Peterson lula ؎ Savinelli ؎ Stanwell ؎ Jeftine kineske lule ؎ Rječnik lulaških riječi

Savinelli

Savinelli prospekt

"Iza svakog vrhunskog proizvoda uvijek je povijest koja definira i oblikuje način po kojemu se kompanija danas prepoznaje."

Savinelli dućan Povijest Savinellija seže u 1876. godinu, kada je Achille Savinelli otvorio jednu od prvih trgovina na svijetu koja se bavila prodajom lula i pribora za pušenje. Ista trgovina i danas je na prvotnoj lokaciji u centru Milana.

Trgovina je uskoro postala okupljalište ljubitelja lula i duhana, koji su redovito razmjenjivali mišljenja i dojmove. Achille Savinelli prepoznao je priliku i sam počeo dizajnirati lule, koje su mu izrađivali majstori u okolici Milana.

Kako je prodaja išla odlično, Achille je odlučio otvoriti još jednu trgovinu, ovoga puta u Genovi. Tim poslovnim potezom, ime Savinelli polako ali sigurno postaje prepoznatljivo ime u svijetu lula.

Godine 1890. trgovinu u Milanu preuzima Achillov sin Karlo, te ju uspješno vodi narednih pedesetak godina. Karlo je bio otvorenog i veselog duha, te je uvijek uspijevao doprijeti do srca svojih kupaca, kojima je uvijek uspijevao preporučiti prave proizvode koji su odgovarali njihovim prohtjevima.

Savinelli lula

Godine 1918. rođen je Karlov sin Achille mlađi.
Kao mladić, Achille je započeo svoje školovanje u proizvodnju lula i tako nastavio obiteljsku tradiciju. Achille mlađi bio je povučen mladić, koji je najradije vrijeme provodio u maloj radionici osmišljavajući nove oblike lula. Iz te radionice izašle su prve originalno dizajnirane Savinelli lule, čiji oblici su i danas vrlo popularni na tržištu.

Jedan od osnovnih razloga da se posveti dizajniranju lula, bio je činjenica da su se u Italiji nabolje prodavale lule iz inozemstva, dok je najkvalitetniji vrijes rastao upravo u Italiji. Vođen tom činjenicom čvrsto je odlučio da proširi posao i započne izradu visokokvalitetnih lula.

Savinelli lule

Uz pomoć nekolicine najboljih prijatelja, 1948. godine otvara tvornicu u pokrajini Varese (sjeverozapadna Italija). Lule koje su izašle iz te tvornice ubrzo su osvojile sva svjetska tržišta.

Prije samog otvaranja tvornice mnogi su sumnjali u uspjeh, ponajviše iz tog razloga što su lule proizvedene u Italiji gotovo redovito bile loše kvalitete i nisu se mogle uspoređivati sa stranim markama. No Savinelii je ubrzo pokazao da svojim proizvodima može stati rame uz rame s velikim imenima u ovome poslu. U nekim slučajevima, njegovi proizvodi postaju kvalitetniji od konkurencije. Savinelli tada postaje sinonim za najviše standarde kvalitete na globalnoj razini.

Achile mlađi imao je sposobnost da svoju maštu vjerno pretoči u gotov proizvod. Tako možemo slobodno reći da su sve Savinelli lule prožete njegovim duhom, a samim lulama daje osobnost, koja je u savršenoj ravnoteži sa funkcionalnošću.

Savinelli lula

Svoju maštu i strast prenio je na sadašnjeg predsjednika kompanije Giancarla Savinellija, koji je nastavio tamo gdje je Achille mlađi stao. Giancarlo je u kompaniju uveo novu snagu i energiju, proveo je modernizaciju i proširio poslovanje na globalnu razinu, dok se pritom čvrsto držao Savinellijeve tradicije. Tradicija i kvaliteta su osnovna filozofija koja opisuje kompaniju Savinelli, a da su uspjeli u tome, govori nam činjenica da su globalno zastupljeni sa visokim postotkom prodaje svojih proizvoda.

Izvor: www.savinelli.it

Lula za početnike