Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

Recenzije Amphora duhana

Što vi mislite o ovim duhanima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva na Forumu!

Amphora Original: REGULAR CAVENDISH

Amphora Original: REGULAR CAVENDISH

Amphora Original – REGULAR Cavendish je jedan zaista zanimljiv reprezent Imperial Tobacco Groupa, iako na tobaccoreviews.com kažu suprotno, ja mislim da je ovo daleko bolja Amphora od Full Arome, a kad se sve sabere i oduzme, Full Aroma i nije tako loš duvan. Nije ništa epohalno, ali uz tajni sastojak kojeg mi je u poverenju otkrio kolega ssekir, ume biti prilično dobra stvar. Nego da se vratim na ovaj drugi duvan… Dakle, iz samog naslova zaključujemo da je u pitanju Cavendish, sušen na vazduhu, i spakovan u lepo dizajniranu limenku od 200g, braon boje sa dezenom mermera po kojoj je napisano belim slovima ime mešavine, dok je Original napisan stilizovanim zlatnim slovima.

Limenka je zatvorena plastičnim poklopcem ispod koga se nalazi još jedan, hermetički zatvoreni, poklopac koji me je odmah asocirao izgledom na tunjevinu ili sardine. Poklopac ima ručicu baš kao i konzerve od sardine samo veću, a na njemu je naslikan sistem za otvaranje. Napomena onima koji budu kupovali ovaj duvan: ako je duvan u limenci, pri otvaranju odmaknite glavu od nje. Ja sam se nago nad limenkom i tako mi je šiknuo mlaz vazduha u lice da sam se prepao i umalo nisam ispustio limenku iz ruke. Nozdrve vam momentalno ispuni jak miris duvana koji kao da je izmešan sa sokom od paradajza. Jednom rečju, pomislio sam da je nešto crklo unutra.

U pitanju je lomljeni flake Cavendish, mada ovde ima više nijansi braon boje, doduše ima i Burley (to sam saznao kasnije). Miris duvana mi je zaista čudan, vrlo odbojan, ali kad sam preživeo i neke druge i ovaj ću! Vlažnost mu je idealna. Tu stvarno ne bih ništa ni dodao ni oduzeo već tako kako je. Savet: nemojte mnogo da nabijate nos u duvan kada ga mirišete da vam ne pozli – doslovno. Ali dobro, šta je tu je, ne donosim sud o duvanu nakon mirisanja, pa ni nakon jedne lule, te hajde da ga probam.

Probao sam ga iz meerice, naravno, kao i uvek. Jeste da je lomljeni flake u pitanju i da je ta lula manja, ali je stalo dosta i to bez problema; osim tog lomljenog flakea ima i nešto sitnijeg duvana zlataste boje... Palim lulu, sabijam, potom pravo raspaljivanje... Neverovatno!!! Zaista neverovatno!!! Ovo je jedan od retkih duvana koji me je zaista vrlo prijatno iznenadio. Tako lep i nenapadno slatkast ukus u ustima me je prosto oduševio nakon onako neprijatnog prvog susreta. Ukus mešavine se javlja već nakon prvog dima, a u prostoru se širi zaista lep miris, koji je blag i slatkast, prava milina! Ko bi rekao da duvan može toliko da transformiše aromu nakon paljenja. Ovako blagi slatkasti ukus me podseća, i to veoma, na Larsenove mešavine. Duvan ima idealno izbalansiran ukus, a tada sam shvatio da u njemu ima i Burley, jer on obično ima takvu aromu koja malo vuče na čokoladu, ali nije tako laka za definisanje. Već sam čitao na gore spomenutom sajtu par puta za neke mešavine koje su me asocirale na čokoladu da u njima ima Burley, koji je obično tako aromatizovan, no da ne dužim, reko bih da u sebi ima i Burley koji je odgovoran za blagi prizvuk čokolade u ovom idealno smirujućem ukusu. Uopšte nije težak aromatik, ja sam danas popušio 4 lule ove mešavine i mogao bih još.

Već spomenuh da mu je vlažnost idealna, tako da postepeno sagoreva i ne zagreva mnogo lulu, što je dodatni plus, a kondenza nema ni malo. Ako i ostavite lulu da malo leži sama pa opet produžite sa pušenjem neće se ugasiti (što je mene iskreno začudilo). Jedan odličan, zaista odličan duvan! Pred kraj lule ukus se naprasno gubi, mada do tog trenutka ima prilično postojanu aromu koja ne jenjava, a onda naprasno nestane i već možete očekivati da ćete završiti sa lulom za jedno 3-5 min. Posle pušenja lula zaista lepo miriše da vam je prosto milina da je njuškate. Zaista me je iznenadio ovaj duvan! Da nakon onakvog mirisa na paradajz i ko zna šta još bude ovako dobar u ustima i prostoru... Svaka čast onom ko je pravio ovu mešavinu. Komotno je mogu uvrstiti među Top 10 duvane od onih koje sam do sada probao. Mnogo me podseća na Larsen. Ko bi rekao da njena sestra Amphora Full Aroma pripada istom proizvođaču. Veoma toplo preporučujem ovaj duvan svima, posebno onima koji nisu preterani ljubitelji aromatika i početnicima jer mislim da je idealan zato što neće da pecne.

Ocena 9/10

Recenzija by Mateas78

Amphora Original: REGULAR CAVENDISH

Ova recenzija je preuzeta sa: www.tobaccotaste.com

Lula za početnike