Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

Recenzije Sterling Tobacco duhana

Što vi mislite o ovim duhanima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva na Forumu!

Sterling Tobacco: 1776 TAVERN

Sterling Tobacco: 1776 TAVERN

1776 Tavern (Heavy English)
Turkish Mahala, Yenidje broad cut, Samsoun, Cavalla, Dubek, Red Virginia, Burley, Latakia

Duhan je stigao odlične vlažnosti.
U početku malo kiselkast, ali to se odmah izgubi i postaje neutralan obzirom na slatko - kiselo.
Obiluje raznim aromama, a opet nije napadan. Ne grize uopće i odlično gori i ne grije lulu. Nije premazan parafinom, djeluje friško i prirodno. Latakia lagano dominira, ali svako malo osjeti se neki drugi duhan i to toliko jasno kao škarama odrezano, pa ponovo latakia. Room note čak ugodan obzirom na sastav. Dim je srednje gust i duhan gori do kraja uz sivkasti pepeo. Ostavlja dojam dobro miješanog nenapadnog i ugodnog duhana.
Ovo je za mene pravi poslijepodnevno – večernji duhan!

Recenzija by Dinko

Sterling Tobacco: DOUBLE EAGLE

Sterling Tobacco: DOUBLE EAGLE

Obećao sam napisati svoje dojmove nakon popušene lule... Danas sam ih već popušio 3!!!
Ne znam uopće što bih rekao, iskreno! Dojmovi su mi totalno podijeljeni...

U vrećici se osjeća miris vanilije, ali ne kao kod danskih aromatika, već se u pozadini tog mirisa osjeća ozbiljnost ovog duhana. Jako me se dojmio način rezanja: Cube cut, tako da se lula jednostavno napuni, bez pritiskanja duhana prije pušenja, samo se duhan istrese u žarnicu, pripali se i nakon toga se duhan pritisne tamperom. Jako interesantno.
Na prvu, kada sam napunio lulu, duhan je djelovao vlažno, no nakon nekoliko intervencija upaljačem, krenuo sam s pušenjem (bilo je dosta frustrirajuće ispočetka).

Ono što sam napisao da se osjeti miris vanilije u pakiranju... to je to od vanilije! Tokom pušenja, vanilija se UOPĆE ne osjeti, te isto tako, nisam osjetio niti A od aromatičnosti. Ovo je totalno prirodan duhan. Isključivo burley, bez dodavanja drugih vrsta duhana. Nakon nekoliko prvih dimova, okus je bio jednostavno odvratan, i pomislio sam da u ovom duhanu mogu uživati jedino mazohisti i ljudi koji imaju jezik kao đon od cipele, jer grize za jezik i to opako, no nedugo zatim moje mišljenje se totalno promijenilo. Opustio sam se i krenuo u avanturu...
Nakon prvih desetak povlačenja, okus postaje jednostavno dobar. Nema "zakulisnih" igara. To je to od okusa. I stvarno to što pokazuje je izvrsno! Ne znam kako objasniti ljudima koji nisu osjetili ovisnost prema cigaretama, no ovaj duhan daje ti točno ono što je potrebno (kao prva cigareta u danu), za opustiti se i točno pravu nikotinsku dozu, da jednostavno osjetiš "duhansku sitost" poslije pušenja (preporučujem pušiti poslije obilnog ručka).
Okus postaje malo "drvenast/korast" i "nutty" negdje na polovici lule, i to je to. Ostatak lule se ne mijenja, ostaje konstantan.

E sada, moram isto tako napomenuti da duhan nije "wife friendly". Bolje je pušiti "outdoor", ukoliko želite izbjeći prigovaranja sa strane "boljih polovica" .

Nakon prvobitne "borbe" sa duhanom, do kraja se puši postojano, i jako dugo gori. Prvu lulu sam napunio do pola, i trajalo je dobrih 45 minuta, što je za moj tempo pušenja izuzetno dobar rezultat! Kao nusprodukt ostavlja sivkasti pepeo, i izgara do samog dna žarnice. Odlično!

Za kraj, rezime: duhan koji je definitivno jedan od prirodnijih koje sam ikada pušio. Isto tako, nije sličan niti jednom duhanu kojeg sam dosad pušio. Nešto novo i totalno drugačije, skroz zanimljiv duhan! Ne preporučujem ga početnicima, jer zna gricnuti ispočetka, pošteno!
Ocjena 9/10.

Recenzija by N. Kovačević

Sterling Tobacco: SWEET BRIAR

Sterling Tobacco: SWEET BRIAR

Službeni opis:
Our number one selling aromatic. Mild and sweet flavor with an aroma ladies love. Your pipe stays sweet with this wonderful blend of high grade tobaccos.

Jačina: srednje jak
Room note: srednje ugodan, jako sladak
Preporuka: svakako probati...

Ovu recenziju pišem nakon jedne popušene lule ovog duhana, jednostavno zato jer ovo u nijednu moju lulu više neće ići.

Ajmo redom, uzorak od cca. 25 g samo dobio poštom. Kad sam preuzeo paketić, sjedio sam s jednim prijateljem na kavi, a duhan je u zatvorenoj kuverti stajao na stolu. I prijatelj i ja smo primijetili da čas miriše ugodno, a čas odbojno. Kasnije, kad sam otvorio kuvertu i vrećicu u kojoj je stigao, činio mi se kao da je zamirisan nekim voćnim alkoholnim pićem i da je zapravo miris jako ugodan. Jako sladak, ali ugodan.

Tek navečer sam ga uspio zapaliti u mojoj DC Vario luli, u kojoj se skoro svi duhani jako dobro ponašaju. Sweet Briar, duhan dosta svijetle boje koji je dosta krupno rezan i koji je stigao taman dovoljno vlažan, tijekom pušenja se stalno gasio. Na momente je razvijao jako visoke temperature, te sam ga morao ostaviti da se malo ohladi i smiri.

Miris i aroma koju duhan ima su mi bili strašno poznati, ali nisam sasvim mogao reći o čemu se radi. Jako me podsjećao i na Seute Deern duhan, ali je puno lošiji od njega. Na momente mi je aftertaste čak vukao i na medicinski alkohol, tako da sam uvjeren da nekakvog alkohola ima u procesu blendanja ovog duhana. Ima i vanilije, svega slatkog i (meni) ne-preugodnog.

Jučer, dok sam bio u radionici opet sam osjetio taj miris kojeg se nisam mogao sjetiti što je. To je miris koji se razvija dok brusim i obrađujem 50-godišnje klocne i lule koje imam, a koje pri kasnijem pušenju zaista daju slatkasti efekt. Miris koji se razvija je zaista slatkast i aromatičan, a kasnije se dio tog mirisa prenese i na duhan koji se puši. Ako pričamo o "slatkom vrijesu", onda su te lule najslađi vrijes s kojim sam se ja susreo, i miris tog vrijesa je skoro identičan mirisu koji ima Sweet Briar duhan. Da li su mu zaista po mirisu vrijesa dali miris, ili je to slučajno, da li je meni autosugestija stvorila taj privid da su to isti mirisi – ne znam, ali da su jako slični - nitko me ne može razuvjeriti.

Miris koji mi je sjajan kod drveta nije miris koji želim u duhanu kojeg pušim, tako da ova mješavina više neće u moje lule, a strašno me zanima kako će se ostalima svidjeti.

Zbog toga jer mi je presladak, jer se stalno gasio, jer se pretjerano grije i jer mi je u par navrata došlo da ga bacim van iz lule, moja ocjena je 3/10

Recenzija by D. Telišman

Lula za početnike