Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

Recenzije Sasieni duhana

Što vi mislite o ovim duhanima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva na Forumu!

Sasieni: BALKAN SASIENI

Sasieni: BALKAN SASIENI

Rich Oriental tobaccos from Macedonia combined with Latakia & the finest Virginias create this one of a kind mixture.

Pakiranje: limenka od 50 i 100 g.
Vlažnost duhana: idealne vlažnosti, spreman za pušenje
Roomnote: podnošljiv

Nakon što sam u nekoliko navrata probao par lula legendarnog, Balkan Sobranie, uporno sam želio pronaći duhan koji je sličan tom lulaškom Svetom Gralu, kojeg je nemoguće više kupiti!!! Probao sam dosta duhana za koje su tvrdili da su najsličniji, ali nisu niti blizu!!!
Balkan Sasieni je duhan koji je, po mojem skromnom mišljenju, "na tragu" legendarnog BS-a!
Trenutno mi je najdraži duhan, kojem se uvijek rado vraćam! Iako, neusporediv sa BS, ovaj duhan ima puno svojih kvaliteta, te ga ne treba promatrati kroz prizmu najlegendarnijeg duhana ikad!
Nakon otvaranja limenke, osjeti se karakterističan miris latakije, koja naravno dominira. Duhan je idealne vlažnosti, te je odmah spreman za pušenje. Lagano se puni u lulu, te nema potrebe za intervencija upaljačem nakon prvotnog paljenja lule!
Balkan Sasieni je idealan duhan za početnike, koji žele "proviriti" u svijet latakijskih duhana. Srednje jačine, ne grize za jezik uopće. Jedina mu je zamjerka snažan retrogusto, koji ostaje dugo u ustima!
Duhan je punog okusa, izvanredan, pomalo "zemljan" i "kožnat". Gori postupno, polako i ravnomjerno, ostavljajući fini bijeli pepeo na dnu žarnice. Okus je postojan, te vas vodi kroz jednu avanturu okusa, od samog paljenja do dna žarnice, ne ostavljajući vas ravnodušnim, već u konstantnom iščekivanju i želji da napunite još jednu lulu!
Jedina zamjerka koju imam je ta, da je duhan, iako je made in EU, nemoguće nabaviti kod nas i u okolnim zemljama, te vam je jedina opcija on-line narudžba (najbolje preko bare, jer limenka od 50 g stoji oko 8 USD)
Definitivno preporuka svima, i početnicima i lulašima sa stažom!
Ocjena: 9,8/10

Recenzija by N. Kovačević

Lula za početnike