Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

Recenzije Ashton duhana

Što vi mislite o ovim duhanima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva na Forumu!

Ashton: ARTISAN'S BLEND

Ashton: ARTISAN'S BLEND

This full-bodied English mixture is carefully crafted for the experienced pipe smoker. Virginia and Turkish tobaccos harmonize with Syrian Latakia and a touch of Perique to create a taste that is resoundingly rich, spicy and satisfying.

Nabavio sam ovaj duhan prije nekih 20-ak dana. "Družio" sam se s njim nekoliko puta, i moram priznati da je svako "druženje" proteklo u nekoj vrsti delirija s moje strane! Svaki puta me oduševi njegova bogata i puna aroma, kao što bi i svaki "punokrvni" englez trebao biti.
Nakon otvaranja limenki, zapljusne vas bogati miris, te odaje dominaciju latakije u samoj mješavini. Duhan je malo vlažan, ali pušljiv (najbolji je nakon desetak dana). Aroma je postojana, od vrha do dna žarnice, te nikada ne prevari. Latakija je dominantna, ali specifičan okus daje "turkish". Malo slatkoće daje Perique koji je prisutan, ali u pozadini cijele ove bogate palete okusa.
Nakon prvotnog paljenja, na upaljač možete zaboraviti, i to je jedna od pozitivnih karakteristika. Duhan gori polako i ravnomjerno, te kao nusprodukt daje fini bijeli pepeo, do samog dna žarnice! Lulu nakon pušenja možete odmah pospremiti, jer ostaje potpuno suha!!!
Sada, (negativne) karakteristike ovog duhana:
-dosta jak, iako nije neka nikotinska bomba
-daje jak i specifičan retrogusto, koji se osjeti čak i cijeli sljedeći dan!
Preporučujem ovaj duhan svim ljubiteljima latakijskih mješavina! Po meni spada u sam vrh ponude latakijskih duhana, ostavljajući iza sebe i daleko zvučnija i renomiranija imena iz svijeta latakijskih mješavina.
Ne preporučujem početnicima, upravo iz razloga što je duhan dosta jak, i zna pošteno "ugristi" za jezik!

Ocjena 9,5/10

Recenzija by N. Kovačević

Lula za početnike