Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

Recenzije Dunhill duhana

Što vi mislite o ovim duhanima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva na Forumu!

Dunhill: FLAKE

Dunhill: FLAKE

Medium strength flake of selected grades of Lemon and Bronze Virginias. One of Dunhill's most expert blends of highest quality.

Ova mješavina je po svim siteovima gdje je ocjenjivana imala odličan review i odlične ocjene, pa sad bi čovjek rekao čemu onda puno talasat po nečemu što već svi znaju. Međutim, sve to kao i moj rešpekt prema Dunhillu nisu me pokolebali da napišem nešto o ovoj mješavini.
Odlično pakiranje, odličan cut, prekrasni ravnomjerni, takoreći laserski odrezani flakovi, odlične tamno smeđe boje prošarane limun žutim pjegama, odlična vlažnost, sve ide u prilog ovom duhanu kada ga otvorite i ugledate flakove u piksi.
Oduševilo me kako duhan gubi na vlažnosti nakon mrvljenja i čekanja da se malo prosuši. Duhan je brzo suh i pripreman za punjenje, te se lako i lijepo puni u lulu.
Kod paljenja je umjeren, nije jak, lijepo se razvijaju arome od samog starta i lijepo gori, rekli bi savršeno. Duhan lijepo gori do kraja pušenja, arome su konstanto virginijske bez nekih primjesa i aroma kao kod nekih drugih (ne svih) virginijskih mješavina. Što će reći standardno, a što je standardno vjerojatno je i dobro pa tu valjda i postoji razlog što svi hvale ovaj duhan i daju mu odlične ocjene. No odlično nije savršeno nego jednostavno vrlo dobro.
Moram priznat da nisam siguran što nedostaje; orašasti okusi su tu, lagana gorčina virginije, nikotinski ne prejak, umjeren hladan dim, odlično mi paše uz bijelo vino koje pijuckam uz pisanje ove recenzije, ne prejaki kondenzati, itd, itd. i još je Dunhill. Što više dodati na ovu deliciju, ali nije mi top virginia, nego onako visoki prosjek koji se mora ne samo probati nego i naći u kolekciji svakog virginia lovera, i tu i tamo par puta godišnje obavezno zapaliti, i naravno uživati jer duhan je svakako vrlo dobar.
Puši se lijepo do kraja i možda sam dokučio zašto mi nije top class, a to je što sam cijelo vrijeme čekao nešto i to nešto nisam dočekao, ali tko čeka dočeka, možda jednom…

Ocjena: 4/5

Recenzija by Roman Martin

Dunhill: MY MIXTURE 965

Dunhill: MY MIXTURE 965

Fina mješavina cavendisha, sirijske latakie i grčkog ili makedonskog orientala.
Za razliku od dosadašnjih latakia blendova koje sam pušio, ova mješavina je dosta svjetlija.
Lagano se puni i izvrsno gori, nije vlažna kao američke latakie.
Aroma je ista kod otvaranja limenke kao i kod samog pušenja, prilično jaka, "spicy" i "smoky", nije slatkasta kao kod Mortona. Više je britka.
Možda nedostaje mrvica punoće. Mislim da je ovaj duhan nije za indoor pušenje, okolina ga baš neće blagonaklono prihvatiti.
U svakom slučaju dobra i kvalitetna mješavina za lijepi završetak dana, možda uz kriglu Guinnessa?
Ocjena: 7/10!
Recenzija by K. Kurilj

Dunhill: NIGHTCAP

Dunhill: NIGHTCAP

Prilikom pregleda foruma nisam primjetio recenziju duhana "Nightcap". Tako sam odlučio napisati nekoliko riječi i misli.

Na tržištu ima puno duhana. O mnogima se puno razgovara. Ali za "Nightcap" mnogi ljudi kažu da je najbolji od svih. Pa je li stvarno tako?

Za mene je ovaj duhan "klasika". Od trenutka kad sam počeo sa pušenjem lula, ovaj duhan mi je na redu svaki tjedan 2-4 puta (pušim cca. 1-2 lule dnevno). Meni ovaj duhan predstavlja apsolutni "balans". Pun je okusa, dovoljno kompleksan da je uvjek zanimljiv, nije prejak s nikotinom tako da se ga se može pušiti u bilo koje doba dana. Gori polako i polako ga treba pušiti. To nikako nije duhan ako nemaš vremena za njega. Potrebno mu je obratiti pozornost i tako neće nikada razočarati. Nightcap je jedini duhan u mom "repertoaru" koji nije "flake". To kaže puno o njemu.

Netko je napisao:

There are scores of good pipe tobaccos out there and some are even as good as advertised [for a particular time of day], but few are stars. Nightcap's star burns brightest.

Moram se složiti sa tim.

Recenzija by anzze1811

Dunhill: ULTRA MILD

Dunhill: ULTRA MILD

Low nicotine, flue-cured leaf blended with White Burley. Fermented then remixed and allowed to settle and mature before packing. The result is a smooth, mild tobacco, cool smoking with a distinctive taste and aroma.

Ovaj duhan se ne proizvodi više i praktički nemoguće ga je dobiti na tržištu. Meni ga je poklonio Snowblind (još jednom hvala)
Radi se o burleyu sa odličnom virginiom.
Kod otvaranja limenke naletiš na zlatnu foliju koja izgleda kao da je već 100 godina čuvala duhan, prekrasno nešto...
Duhan je ready rubbed, ali ja ga svejedno još malo razmrvim prije punjenja. Miris samog duhana podsjeća na smokve.

Pali se lako i VRLO dobro gori, može ga se stvarno lagano pušiti. Daje hladan dim sa odličnom aromom koja podsjeća na lješnjake... ni kod jednog drugog duhana nisam toliko uživao u samoj aromi. Dim uvlačim dva puta, prvo kod pušenja, a poslije toga još jedan put kroz nos, jednostavno je tako ugodan. Naravno i room note je žena friendly.

Kod "ultra mild" duhana bi očekivali malo nikotina, ali to nije istina. To je nikotinsko sasvim pristojan duhan, a ne grize za jezik.

Ultra mild je vrhunski englez, bez umjetnih aroma i bez želje za stvaranjem revolucije. 100% klasika.

Recenzija by Grega Šajn

Lula za početnike