Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

Recenzije Pfeifenstudio Frank duhana

Što vi mislite o ovim duhanima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva na Forumu!

Pfeifenstudio Frank: MIXTURE No° 55

Frank mixture no 55

Prije dvije godine upoznao sam Achima Franka na sajmu u Bologni. Bio mi je smješten odmah do mog štanda, a kao je promet bio mali, naime radilo se o prvom izdanju "Smokestylea", a još je padala kiša cijeli vikend, hoćeš – nećeš, prije ili kasnije počne se čavrljati. Ono sto sam odmah zamijetio, ono malo posjetilaca se regularno zaustavljalo kod njega i kupovalo njegove mješavine.
Imao sam kod sebe paketić BS, pa kao iskusan trgovac mi je ponudio jednu njegovu mješavinu koja bi trebala biti ne zamjena za BS, već duhan koji bi obožavatelji BS-a mogli vrlo rado prihvatiti. Mogu reći da me je duhan oduševio, kupio sam ga i godinu dana kasnije kad smo se ponovno sreli.
Ova recenzija je rezultat ponovnog pušenja mješavine no. 55 iz Frankovog studija. Cijena mu je porasla, naime sad paketić od 100 g košta 18,50 €, dok je prvi put koštao 15 €, ali dobro, zbilja se isplati.
Prvo "tehnički detalji". Kaže da je mješavina sastavljena od: Red Kentucky, Turkish, Carolina, Black Virginia i naravno sirijska Latakija. Prvi dojam, odnosno prvi dimovi su zavodljivi, mekani i latakija odmah omata jezik svojim baršunom. U izvrsnoj ravnoteži su Red Kentucky i Turkish, gdje ovaj prvi ublažava oštrinu ovog drugog i istodobno se nadopunjuju. To ga čini "drugačijim" od BS gdje je yenidje slobodan, recimo nesputan. Punoću mu daje Black Virginia, dok mislim Carolina (duhan čije karakteristike ne poznajem, ali mislim, molim ispravite me, ako griješim, daju štih odmaranja od svih ovih "čuda" koja se nalaze u mješavini). Izgara ravnomjerno, užitak ga je pušiti i mogu reći slobodno, da je duhan za guštiranje, meditaciju i da ima nešto što ga čini plemenitim. Evo jedne usporedbe, možda neadekvatne, ali tko ga bude probao shvatit će, ako je BS prvi ministar i mora se bori sa svim problemima koje ima društvo, pa je ponekad ljut i ne baš simpatičan, ali pokazuje svoju snagu koja je neosporna, Frankova je mješavina, barun u naslonjaču koji živi od zemljišne rente i uživa u dobrima koje su prethodne generacije, eto, osvojile za njega. I zato mu je jedini "problem" uživanje.
Ocjena 9,89/10

Recenzija by B. Sesa

Lula za početnike