Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

Recenzije Ogdens duhana

Što vi mislite o ovim duhanima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva na Forumu!

Ogdens: GOLD BLOCK

Ogdens: GOLD BLOCK

Nakon popušene 2 vrećice (50 g Pouch zlatne boje) ovog duhana, mogu iskreno reći da sam i više nego kompetentan konačno napisati recenziju. Ovo je jedan od duhana koji ili volite ili mrzite. Nema sredine. Naime, od cijenjenog forumaša Cigare sam dobio ovaj duhan na poklon, jer je smatrao da će se (tada, prije cca. 1 god) meni kao pušaču i cigareta (sada ex pušač cigareta) duhan svidjeti.
O čemu je riječ. Kod otvaranja duhana osjeti se jedan prepoznatljiv miris, prepoznatljiv pušačima "motalica". Naime, mene miris neodoljivo podsjeća na Samson duhan za motanje. Duhan je taman toliko vlažan da se može bez dodatnog sušenja pušiti, i nakon inicijalnog paljenja, gori stabilno i relativno hladno, a kao nusprodukt daje sivi, skroz suhi pepeo.
Da ne ulazim previše u dubioze i poetične vode, okus Gold Blocka nakon paljenja - to je to! Nema zakulisnih igara, promjena okusa nakon 1-2 trećine popušene lule, slatkoće na jeziku, čarolije okusa… Okus je konstantan, netko bi čak rekao dosadan, jer nema poigravanja umom i dočekivanja nekakavog imaginarnog vrhunca, u kojem dolazi do promjena. Ovaj duhan je nešto najsličnije prirodnom duhanu od svih lulaških duhana koje sam do sada probao. Zato mi se posebno sviđa! Posebno mi se sviđa njegova nenametljiva aroma. Nenametljiva i samom pušaču i okolini, jer je roomnote jako sličan kao kad se popuši zamotana cigareta sa nekim dobrim duhanom (Golden Virginia ili Samson).
Osobno bih preporučio Gold Block svima koji su u potrazi za cjelodnevnim duhanom, nikotinski relativno blagim, koji im neće ostavljati neugodan aftertaste u ustima sljedeće jutro.

Recenzija by Kova

Lula za početnike