Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

Recenzije Capstan duhana

Što vi mislite o ovim duhanima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva na Forumu!

Capstan: NAVY CUT

Capstan: NAVY CUT

A blend of carefully selected Virginia tobaccos with a natural aroma enhanced by a subtle flavor

Još jedan meni vrlo “drag” duhan koji nam stiže iz Danske, odlično upakiran u male limenke od 50g, a nasimpatičnija je činjenica da se proizvođač potrudio odrezati flakeove na točnu dimenziju limenke te su savršeno posloženi i totalno su identični svi flakeovi u limenci.
Prekrasne su zlatno smeđe boje, odlično se mrve na sitne komadiće, nisu masni kao kod nekih virginijskih mješavina i šta više dodati nego da izgledaju bajno.

Pišući ovu recenziju, prvi puta koristim meericu za pušenje ove mješavine, i moram priznati da me ova ideja oduševila i jedva sam dočekao da napunim lulu i počnem ju pušiti.
Ne znam zašto, ali meericu sam do sada uglavnom koristio za pušenje latakia, tu i tamo aromatika, ali koliko se sjećam nikad za virginie. Ne znam zašto, ali odmah sam zažalio nad tom činjenicom jer prilikom paljenja mi je bilo jasno da je ovo odlična ideja, i duhan svom svojom punoćom razvija odličan “taste” od prvog dima, te se odlično pali.
Ovo me ponukalo da počnem pušiti i ostale virginie u meerici te ću kod svih svojih recenzija (naravno u svojoj bazi recenzija) napisati i mišljenja kako se puše u meeru.
Duhan definitivno brže sagorijeva u meeru nego u vrijesu, ali to je normalna pojava, jer i latakie isto tako brže sagorijevaju i prije se popuše nego što je to slučaj sa vrijesom.
Svi okusi su standardni, slatkoća odlična, vrlo lagane arome, doduše duhan i je “mild” ali po meni jedna od boljih virginijskih mješavina koje sam pušio. Ljutine u ovoj mješavini skoro da i nema, kondenzat je u granicama normale, ovaj duhan slobodno možete puštati i kroz nos gdje njegova punoća dolazi do maksimalnog izražaja.
Zanimljivo je kod pušenja na meericu, da duhan razvija jednu novu notu za razliku od vrijesa i podsjeća me na okus “orehnjače” pa ako ste u prilici probati - svakako dajte!
Naravno, moram specijalno preporučiti ovu mješavinu svima, pa i onima koji nisu “virginia lover” jer smatram da će ih oduševiti. Kada sam prvi puta probao ovu mješavinu stavio sam je u top 5 jer mi se na prvu odmah svidjela, i dan danas dijelim ovo mišljenje te u zalihi moram imati bar nekoliko ovih limenki, a zapravo je konstantno u nekoj rotaciji sa drugim mješavinama.
Odličan duhan za pušenje u svim prilikama.
Do kraja se puši odlično i kvaliteta pušenja ne opada, okusi ne variraju, osim u nekim detaljima i puši se do zadnje mrvice.

Moja ocjena: 5/5

Recenzija by Roman Martin

Ova recenzija preuzeta je sa: www.tobaccotaste.com

Lula za početnike