Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

Recenzije HU Tobacco duhana

Što vi mislite o ovim duhanima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva na Forumu!

HU Tobacco: ENGLISH BREAKFAST

HU Tobacco: ENGLISH BREAKFAST

Zemlja porijekla: Njemačka
Proizvođač: HU-Tobaco; www.hu-tobacco.de/
Sastav: Bright and Red Virginias, Oriental tobaccos, 20% Latakia
Način rezanja: Trake
Pakiranje: Limenka 100 g
Jakost: 2 – 3 / 6
Aroma: Nema
Flavor: Natural
Proizvođač kaže: Rather light tobacco

Nešto drugačije.
Moj dojam nakon više pripaljivanja i posebno ovog današnjeg, a prije kojeg sam pauzirao oko 10 dana gledajući lule i duhane je: čista uživancija i laganica koja priliči jednom subotnjem popodnevu.

U merici s filterom je na početku pušenja bio lagani okus duhana koji se postupno pojačava u onaj pravi. Tijekom cijelog pušenja osjeti se lagana slatkoća, mekani dim, pojavi se ono nešto egzotično - valjda orijentali, pojavi se i latakija. Interesantno je da sve to dolazi povremeno u mahovima i to mi je baš dobro. Latakija se osjeti pozadinski kao fini začin tako da ju se poželi malo više.

Palio sam tri puta, prvi put volim pripaliti jače bez lažnosti. I prvo i drugo paljenje je jednak doživljaj, gušt pušenja, treće paljenje je bilo suše i mrvu gorče, a na četvrto paljenje se nisam odlučio.
Obzirom da sam dosta osjetljiv mogu reći da je bio zamjetno hladan i mekan dim za vrijeme cijelog pušenja, taj me duhan nije ni jednom ugrizao.

Uz pozitivan dojam i za neke druge HU duhane koji su također vidjeli ZG Klub i dodatne samplere, ja ću sigurno ponovno uzeti ovaj duhan kada piksa bude prazna.

Recenzija by picipl

HU Tobacco: SUNSET

HU Tobacco: SUNSET

Rich and sweet Virginia grades from India are joined by a tangy and tartly-sweet Virginia leaf from the Philippines, cold-pressed for 3 days and followed by 30 days of subsequent curing in a friction press, which provides the finishing touch to this wonderful Virginia Flake. This makes Sunset a beautifully balanced and particularly full and creamy smoking treat. You will love it.

Kao kod svih duhana koje je napravio za mene genijalni Hans, već je po opisu jasno, da će biti to nešto sasvim drugačije nego kod drugih "sličnih" mješavina. Kad sam prvi put čitao sastojke njegovih mješavina, mislio sam si, da koristi duhane sa egzotičnih zemalja samo zbog prepoznatljivosti, ali gospodin stvarno zna kaj radi.

Sunset dolazi u 50 g limenki kao flake. Sastoji se od 90% tamnih i 10% vrlo svijetlih virginija. Duhan se čini spreman za dimiti, ali sam poslije eksperimentiranja vidio da je daleko najbolji kad je vrlo suh.

Ovo se može napisati za sve HU duhane koje sam dimio: gori odlično, nikako da ugrize i ako se ga siluje, ali najbolji je kad ga se potpuno smiri i poooolako dimi. Od početka je vrlo dobra virginija, ali poslije nekoliko minuta aroma potpuno napuni usta i tako sve do kraja. Teško je naći usporedbu, duhan je drugačiji nego sve druge virginije, ali radi se o tamnom ukusu karamele, možda čokolade, ali svakako prefini i puni ukus. Nema nikakve oštrine, pravi je balzam za usta.

10/10

Recenzija by Grega Šajn

Lula za početnike