Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

Recenzije Planta duhana

Što vi mislite o ovim duhanima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva na Forumu!

Planta: MMVII EDITION

Planta: MMVII EDITION

Smogao sam nešto hrabrosti da napišem prvu recenziju nakon popušene pola konzerve ovog duhana.
Pakiranje je kvalitetno: metalna kutija sa šarkom u debeloj metalnoj plastificiranoj foliji, koja duhan drži vakumiranim. Nakon što se otvori, folija čini duboku posudu u koju stane i šaka i lula, a može se namotavanjem ponovno dobro zatvoriti.
Miris duhana je intenzivan, čak malo štipa nos. Mirisi na suho voće, suhe smokve, grožđice... Sam duhan je vrlo vlažan i ljepljiv. Po mom mišljenju, prevlažan za pušenje i zahtijeva višesatno sušenje prije pušenja. Rezan je nejednako (loose cut) i zalome se stvarno veći komadi duhana.
Ukoliko se puši takvog kakvog ga izvadite, bude jednostavno kiseo s obilnim kondenzatom, teško se pali i teško se održava žar, stoga sam ga izbjegavao pušiti bez sušenja.

U početku mu je okus i dalje pomalo kiselkast, s mirisom nekakvih sušenih agruma, ali kako se lula zagrijava, sve je manje kiselkast i postaje ugodniji čak slatkast i podsjeća na kavu.
Žena kaže da je roomnote prihvatljiv, što znači da je odličan za normalne ljude. Aftertaste dugo traje i podsjeća na Kraševu Tutti Frutti čokoladu (ne znam proizvodi li se još uvijek).
Prosušeni duhan se dobro ponaša ako se jače pakira u lulu. Gori dobro i ravnomjerno, zahtijeva jedno ili dva dodatna paljenja što ne smatram strašnim. Ostavlja fini svijetlosivi pepeo i lula se lako čisti.
Rekao bih da je to jedan zimski večernji duhan koji dobro sjedne nakon teže večere.

Ukupan dojam je dosta dobar iako zahtijeva dugo sušenje (možda se nećete složiti sa mnom) 4/5

Recenzija by dllhell

Lula za početnike