Opustite se uz lulu!

Piperson Smoking Pipe Lounge

Piperson

uključivanje izbornika

Recenzije Orlik duhana

Što vi mislite o ovim duhanima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva na Forumu!

Orlik: BLACK DIAMOND

Orlik: BLACK DIAMOND

Službeni opis:
A mix of Burley, Virginia, Oriental and a little Black Cavendish added.

Odličan aromatik, lagan i lako se održava zapaljen u luli. Aroma prekrasna svježa i voćna, odličan ljetni aromatik. Ovo ljeto sam ga jako često pušio, i dok mi slađi aromatici nisu odgovarali – Black Diamond mi je savršeno pasao.
Okolina je super reagirala na njega, nikoga nisam čuo da mu nije odgovarao njegov voćni nenametljivi miris.

Duhan dolazi pakiran u 100g elegantnoj crnoj limenci, a cijena mu baš i nije najpovoljnija...

Ljubitelji aromatika (posebno početnici lulaši), definitivno probati! Black Diamond će vas oduševiti aromom i okusom, bez da vas ugrize za jezik ili da vas nikotinski omami.

Ocjena 10/10

Recenzija by D. Telišman

Orlik: SKANDINAVIK EXOTIC

Skandinavik: Exotic

Skandinavik Exotic is a mixture of rich Virginia and toasted Burley, pressed and gently heated to create a smooth smoke and natural tobacco aroma. The exotic mixture is perfected with spicy notes of orange, vanilla and a touch of Malt Whisky.

Skandinavik - Exotic duhan već kod otvaranja nudi osobito svjež voćni miris. Fino se puši i dim je hladan. Iznenadilo me, da se glava lule prilikom cijelog vremena pušenja jedva malo ugrijala. Duhan je blag i srednje aromatičan. Osjeća se, mogli bi reći, baš kao što reklamiraju, duh naranče, vanile i whiskeya. Vrlo dopadljiv, lak i svjež duh. Mogao bih opisati taj duhan kao onako jedan ljetni duhan, koji se puši na topao sunčan dan pod plavim nebom bez oblačka, odmah poslije osvježavajuće kiše koju je odnio vjetrić i ostavio samo dugu. Kad mi budi takvu fantaziju, mora da je dobar, zar ne?

Recenzija by Pipeclubsi

Orlik: SKANDINAVIK MIXTURE

Skandinavik: MIXTURE

Skandinavik Mixture is a blend of Black Cavendish, mellow Burley and bright Virginia enhanced by a subtle flavour giving a superb finishing touch.

Ovaj duhan nije loš, ali me se nije nešto posebno dojmio. U vrećici upadljiv je u velikoj većini kao đavo crni cavendish. Dodana aroma kod pušenja se osjeća slabo, što i nije loše, jer znamo: manje - je bolje. Ali nije ništa posebno, čak ne znam ni kako bih je opisao. I sama moć duhana je slaba, mild. Na kraju ispadne mi nekako bezizražajno, da ne kažem dosadno.

Ima i nečist dim, previše čađi i katrana. Te nečistoće testiram sa bijelim papirnim ručnikom ili servijetom koju stavim preko usnika i mičem je nekoliko puta kod pripaljivanja i ponovnog pripaljivanja. Crne mrlje i tamno smeđe fleke loš su znak. Ako pak jednakomjerna tamno smeđa boja brzo pređe u svijetlosmeđu, to je dobar, čist dim, znak bolje kvalitete, bez nečistoća i prekomjernih primjesa koje ti zalijepe usta.

Room note je prilično dobar. Puši se dosta dobro, ne gasi se, ali dim nije baš hladan, glava dublin bent lule prilično mi se zagrijala. Ovaj duhan možda bi bio onako za usput, ali nije nešto što bih posebno preporučio ljubiteljima danskih aromatika. Svakako ukusi su različiti, pa će se nekom možda i svidjeti. Možda će netko u njemu naći neku posebnu osobitost, tako da probati nije grijeh, pa sami odlučite.

Recenzija by Pipeclubsi

Orlik: SKANDINAVIK VANILLA

Orlik: SKANDINAVIK VANILLA

Ovaj Danski duvan sam slučajno kupijo u Mariboru prošle godine u Novembru mesecu, i sa velikom skepsom sam se tešio da sam kupio ono pravo! Otrčao doma i uz lako cuganje beloga mošta (bela šira od vina) otvorih kesicu sa skrivenim blagom i na moje veliko zaprepašćenje BLAGO me obori s nogu. Mislio sam da sanjam, ali taj divan aromatičan duvan vanile je pun pogodak. Šta da vam kažem ljudi moji, i po zatvaranju kesice prostorija miriše još narednih desetak minuta na punu sladkastu aromu vanile,morao sam da napunim lulu i isprobam čudo neviđeno. Nakon par hladnih dimova rekao sam sebi u brk: Da! Da! Jozo to je taj! To je duvan bez koga nikuda neću ići, sam duvan je napravljen od Black Cavendisha, što mu daje čar jer ja volim crne duvane i od dve vrste svetle Virginia koji mu daju da kreira contrast i balans. Od početka do kraja pušenja Skandinavik vanile daje mu odsečan sladak i freš ukus vanile, a sama Room nota je stvarno savršenstvo ovoga Aromatičnog Blaga tako da je prostorija u kojoj sam pušio ovaj duvan još par dana intenzivno mirisala na Vanilu. Ovaj duvan preporučujem svima, a naročito početnicima. Veoma je pušljiv pa zato moraju da budu oprezni sa njime da ne preteruju zbog nikotinskog udara!
Ps. Kako Bayro nigde ne ide bez Amphore, kako Beluga nigde ne ide bez Ćelavog doktora ili Navi Fleka, tako ni ja nigde bez Skandinavik Vanile. Izvinite ako sam negde pogrešio u nabrajanju duvana!

Recenzija by Hell Hack

Lula za početnike